Koe Knuffelen

Bij de Koel’nbekke wordt het boerenland beleefd! Op een educatieve wijze maken jong en oud kennis met de melkkoeien van de familie Spalink. Deze divers gekleurde koeien van het ‘Fleckvieh’ ras hebben een goede aanleg voor vlees- en melkproductie maar hebben bovenal een zeer rustig karakter. Dit maakt de dieren erg knuffelbaar, wat u merkt tijdens één van de diverse Boerderijtrainingen en workshops. U komt geheel tot rust.

Na een korte bedrijfspresentatie op De Deel gaan we gekleed in overall en laarzen een leuke groepsfoto maken. Via ons educatief Koepad lopen we langs de kalfjes en de koeien en leert u veel over de boerderij en haar bewoners. Onderweg krijgt u de mogelijkheid kalfjes melk te geven en te aaien in het stro. U leert ‘koemuniceren’ in deze workshop: Hoe benader je een kalfje en een koe en welke communicatie gebruikt zij richting de mens? Welke koe past bij jou en mag je aaien, tegen aan liggen en knuffelen? U komt geheel tot rust tegen het warme koeienlijf en als u een band hebt opgebouwd met het dier kiest de koe er soms voor om terug te knuffelen. Zij legt haar kop op uw schoot… een heel bijzonder moment.

Na afloop kunt u op De Deel nagenieten van uw boerderij- ervaring onder het genot van een boerenhapje en een drankje. De momenten met uw koe-ervaring zijn ook vastgelegd op camera. Na afloop krijgt u deze toegestuurd per e-mail zodat u thuis ook nog kunt nagenieten van deze dag.

Diverse arrangementen zijn mogelijk met o.a. een speurtocht, boerderijquiz, koe naschilderen in de wei, decopatch koe of oud hollandse spelen. Tevens kan er een heerlijke Boerenlunch genuttigd worden. Wat dacht je van een stoer koetouw maken of je eigen boter produceren tijdens een kinderfeestje op de Boerderij? Na afloop kun je een patatje of lekkere pannenkoek eten of zelf Hollandse wafeltjes bakken.

Programma aanbod en informatie
De workshops worden gehouden van maandag t/m zaterdag ‘s ochtends en ‘s middags op basis van vooraf reserveren.

Workshop Koe knuffelen:
Doelgroep: volwassenen en jongeren v.a. 13 jaar.
Ontvangst met koffie/thee & interactieve bedrijfspresentatie op De Deel. Gekleed in overall en laarzen volgen we daarna het educatief Koepad door de stallen en de weide en gaan we kalfjes en koeien aaien, voeren en knuffelen. U komt geheel tot rust. Na afloop kunt u nagenieten van uw boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje.

Duur: 3 uur. Prijs € 35,00 p.p. Minimale deelname 2 personen, maximale deelname 20 personen.

Luxe Boerderijworkshop:
Doelgroep: volwassenen en jongeren v.a. 13 jaar.
Deze workshop is gelijk aan de workshop Koe knuffelen met tussen de middag een heerlijke Boerenlunch. Daarnaast bevat deze workshop een kunstzinnig karakter. U kunt een koe naschilderen in de weide of in de stal op het witte doek of op een kartonnen koevorm van papier maché. Ook kan er met kleine stukjes gekleurd papier een ‘decopatch’ koe figuur beplakt worden. Na afloop kunt u nagenieten van uw boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje.

Duur: 5,5 uur. Prijs: € 62,50 p.p. Minimale deelname 2 personen, maximale deelname 20 personen.

Kinderfeestje of Kinderworkshop op de Boerderij:
Doelgroep: kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Ontvangst met ranja en chips op De Deel met een interactief Boerderijverhaal. Daarna trekken we de overall en laarzen aan en gaan we naar de boerderijdieren en de kalfjes. Ze mogen geaaid, geknuffeld en gevoerd worden. Er is de keuze om een stoer koe (spring) touw te maken, het KoeminoSpel te doen óf een interactieve Boerderijquiz. Ook ga je je eigen boter produceren. Na afloop kun je een patatje met frikadel, heerlijke pannenkoek of Hollandse wafel eten (wafels ook door de kids zelf te bakken). Voor een uitgebreid programma overzicht kunt je de volgende link bekijken! Flyer kinderfeestje op de boerderij

Duur: 3 uur. Prijs € 14,00 p.p. Minimale deelname 7 kinderen.

Arrangementen:
Bij alle workshops is er de mogelijkheid om vooraf of na afloop een heerlijke Boerenlunch, Boerenbrunch, Boerenpicknick of High tea te nuttigen.

Daarnaast zijn er andere leuke boerenactiviteiten te reserveren, zoals een Boerenquiz of oud hollandse spelen. Informeert u naar de mogelijkheden.

Koe knuffelen in de weide
Workshop Koe knuffelen 3