Koe Knuffelen

Bij de Koel’nbekke wordt het boerenland beleefd! Op een educatieve wijze maken jong en oud kennis met de melkkoeien van de familie Spalink. Deze divers gekleurde koeien van het ‘Fleckvieh’ ras hebben een goede aanleg voor vlees- en melkproductie maar hebben bovenal een zeer rustig karakter. Dit maakt de dieren erg knuffelbaar, wat je merkt tijdens onze Boerderijworkshops. Je komt geheel tot rust.

Na een korte bedrijfspresentatie op De Deel gaan we gekleed in overall en laarzen een leuke groepsfoto maken. We lopen langs de kalfjes en de koeien en je leert veel over de boerderij en haar bewoners. Onderweg krijg je de mogelijkheid kalfjes melk te geven en te aaien in het stro. Je leert ‘koemuniceren’ in deze workshop: Hoe benader je een kalfje en een koe en welke communicatie gebruikt zij richting de mens? Welke koe past bij jou en mag je aaien, tegen aan liggen en knuffelen? Je komt geheel tot rust tegen het warme koeienlijf en als je een band hebt opgebouwd met het dier kiest de koe er soms voor om terug te knuffelen. Zij legt haar kop op jouw schoot… een heel bijzonder moment.

Na afloop kun je op De Deel nagenieten van je boerderij- ervaring onder het genot van een boerenhapje en een drankje. De momenten met jouw koe-ervaring zijn ook vastgelegd op camera. Achteraf krijg je deze foto’s toegestuurd via we-transfer/e-mail zodat je thuis ook nog kunt nagenieten van deze dag.

Diverse arrangementen zijn mogelijk met o.a. een speurtocht, boerderijquiz, koe naschilderen in de wei, decopatch koe of oud hollandse spelen. Tevens kan er een heerlijke Boerenlunch genuttigd worden.

Programma aanbod en algemene informatie

Koe knuffelen is mogelijk bij alle weersomstandigheden want we knuffelen in de koeienstal. Op onze boerderij krijg je laarzen en overall te leen en een mooie rode boerenzakdoek om. Extra sokken zijn ook aanwezig. We hebben alle maten laarzen en overalls. Tip: trek ’s winters warme kleding aan.

We hebben geen pinapparaat, gelieve contant te voldoen of ter plekke via een ’tikkie’. Vooraf betalen per bank is ook mogelijk, geef dit dan even door bij je reservering.

Workshop Koe knuffelen:

De workshop wordt gehouden van maandag t/m zaterdag ’s middags van 13:30 u tot ca. 16:30 u op basis van vooraf reserveren. Afwijkende tijden zijn mogelijk in overleg.

Doelgroep: volwassenen en jongeren v.a. 13 jaar (onder 13 jaar is mogelijk onder begeleiding).
Ontvangst met koffie/thee & interactieve bedrijfspresentatie op De Deel. Gekleed in overall en laarzen lopen we de stallen in en gaan we eerst de jonge dieren mais voeren en vervolgens de kleinste kalfjes een fles warme melk geven. Dan gaan we naar de volwassen koeien en leert de boerin je de taal van de koe; hoe benader je een koe en wat vindt zij fijn? Als er wederzijds vertrouwen is kun je tegen de koe aan liggen en met haar knuffelen. Je komt geheel tot rust. Tijdens deze workshop vertelt de boerin allerlei koe-weetjes en maakt zij foto’s die na afloop via we-transfer/e-mail naar je worden toegestuurd. Tot slot kun je nagenieten van je boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje op onze Deel.

Duur: 3 uur. Prijs € 40,00 p.p. Minimale deelname 1 persoon, maximale deelname 20 personen. Grotere groepen in overleg ook mogelijk. Een workshop Koe knuffelen start vanaf 3 personen, in overleg wordt een datum afgestemd. Je kunt dus ook met één persoon aansluiten bij een bestaand groepje. Het betreft een open workshop waar meerdere mensen zich op kunnen inschrijven. We plannen maximaal 8 personen per workshop in om het persoonlijk en klein te houden. Je kunt in overleg ook met een besloten groep komen als de groepsgrootte vanaf 5 personen is.

Privé workshop Koe knuffelen:

Wil je liever met z’n tweeën in contact komen met de grote koedames, dan kun je de privé workshop Koe knuffelen volgen. Deze workshop is € 65,00 p.p. en is inhoudelijk gelijk aan de workshop Koe knuffelen (als hierboven beschreven). Je hebt natuurlijk alleen veel meer tijd met alle dieren!

Luxe Boerderijworkshop

De workshop wordt gehouden van maandag t/m zaterdag ’s middags van 11:00 u tot ca. 16:30 u op basis van vooraf reserveren. Afwijkende tijden zijn mogelijk in overleg.

Doelgroep: volwassenen en jongeren v.a. 13 jaar (onder 13 jaar is mogelijk onder begeleiding).
Deze workshop is gelijk aan de workshop Koe knuffelen met tussen de middag een heerlijke Boerenlunch. Daarnaast bevat deze workshop een kunstzinnig karakter. Je kunt een koe naschilderen in de weide of in de stal op het witte doek of op een kartonnen koevorm van papier maché. Ook kan er met kleine stukjes gekleurd papier een ‘decopatch’ koe figuur beplakt worden. Na afloop kun je nagenieten van jouw boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje.

Duur: 5,5 uur. Prijs: € 85,00 p.p. Minimale deelname 2 personen, maximale deelname 20 personen. Een Luxe Boerderij workshop start vanaf 2 personen, in overleg wordt een datum afgestemd. Je kunt dus ook met één persoon aansluiten bij een bestaand groepje. Het betreft een open workshop waar meerdere mensen zich op kunnen inschrijven. We plannen maximaal 8 personen per workshop in om het persoonlijk en klein te houden. Je kunt in overleg ook met een besloten groep komen als de groepsgrootte vanaf 5 personen is.

Kinderfeestje of Kinderworkshop op de Boerderij:

Een kinderfeestje vieren is mogelijk van maandag t/m zaterdag ‘ s ochtends of ’s middags. De tijden zijn in overleg af te stemmen met ons.

Doelgroep: kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Ontvangst met ranja en chips op De Deel met een interactief Boerderijverhaal. Daarna trekken we de overall en laarzen aan en gaan we naar de boerderijdieren en de kalfjes. Ze mogen geaaid, geknuffeld en gevoerd worden. Er is de keuze om een stoer koe (spring) touw te vlechten, het KoeminoSpel te doen óf een interactieve Boerderijquiz. Ook ga je je eigen boter maken. Na afloop kun je een patatje met frikadel, heerlijke pannenkoek of Hollandse wafel eten (wafels ook door de kids zelf te bakken). Voor een uitgebreid programma overzicht kun je de volgende link bekijken! Flyer kinderfeestje op de boerderij

Duur: 3 uur. Prijs € 15,00 p.p.  Minimale deelname 7 kinderen. Minder kinderen is natuurlijk ook mogelijk, het starttarief blijft 7 kinderen. Gratis koffie en thee voor begeleiders.

Arrangementen:
Bij alle workshops is er de mogelijkheid om vooraf of na afloop een heerlijke Boerenlunch, Boerenbrunch, Boerenpicknick of High tea te nuttigen.

Daarnaast zijn er andere leuke boerenactiviteiten te reserveren, zoals een Boerenquiz of oud hollandse spelen. Informeer naar de mogelijkheden.

Koe knuffelen in de weide
Workshop Koe knuffelen 3

Video Workshop Koe knuffelen!