Koe Knuffelen

Bij de Koel’nbekke wordt het boerenland beleefd! Op een educatieve wijze maken jong en oud kennis met de melkkoeien van de familie Spalink. Deze divers gekleurde koeien van het ‘Fleckvieh’ ras hebben een goede aanleg voor vlees- en melkproductie maar hebben bovenal een zeer rustig karakter. Dit maakt de dieren erg knuffelbaar, wat je merkt tijdens één van de diverse Boerderijtrainingen en workshops. Je komt geheel tot rust.

Na een korte bedrijfspresentatie op De Deel gaan we gekleed in overall en laarzen een leuke groepsfoto maken. We lopen langs de kalfjes en de koeien en je leert veel over de boerderij en haar bewoners. Onderweg krijg je de mogelijkheid kalfjes melk te geven en te aaien in het stro. Je leert ‘koemuniceren’ in deze workshop: Hoe benader je een kalfje en een koe en welke communicatie gebruikt zij richting de mens? Welke koe past bij jou en mag je aaien, tegen aan liggen en knuffelen? Je komt geheel tot rust tegen het warme koeienlijf en als je een band hebt opgebouwd met het dier kiest de koe er soms voor om terug te knuffelen. Zij legt haar kop op jouw schoot… een heel bijzonder moment.

Na afloop kun je op De Deel nagenieten van je boerderij- ervaring onder het genot van een boerenhapje en een drankje. De momenten met jouw koe-ervaring zijn ook vastgelegd op camera. Na afloop krijg je deze toegestuurd via we-transfer/e-mail zodat je thuis ook nog kunt nagenieten van deze dag.

Diverse arrangementen zijn mogelijk met o.a. een speurtocht, boerderijquiz, koe naschilderen in de wei, decopatch koe of oud hollandse spelen. Tevens kan er een heerlijke Boerenlunch genuttigd worden. Wat dacht je van een stoer koetouw vlechten of je eigen boter maken tijdens een kinderfeestje op de Boerderij? Na afloop kun je een patatje of lekkere pannenkoek eten of zelf Hollandse wafeltjes bakken.

Programma aanbod en informatie
De workshops worden gehouden van maandag t/m zaterdag ‘s ochtends (van nov-mei) en ‘s middags (hele jaar) op basis van vooraf reserveren. We hebben geen pinapparaat, gelieve contant te voldoen. Of vooraf per bank, geef dit dan even door bij je reservering. Op onze boerderij krijg je laarzen en overall te leen en een mooie rode boerenzakdoek. Extra sokken zijn ook aanwezig. We hebben alle maten laarzen en overalls. Tip: trek ‘s winters warme kleding aan. 

Workshop Koe knuffelen:
Doelgroep: volwassenen en jongeren v.a. 13 jaar.
Ontvangst met koffie/thee & interactieve bedrijfspresentatie op De Deel. Gekleed in overall en laarzen lopen we de stallen in en gaan we eerst de jonge dieren mais voeren en vervolgens de kleinste kalfjes een fles warme melk geven. Dan gaan we naar de volwassen koeien en leert de boerin je de taal van de koe; hoe benader je een koe en wat vindt zij fijn? Als er wederzijds vertrouwen is kun je tegen de koe aan liggen en met haar knuffelen. Je komt geheel tot rust. Tijdens deze workshop vertelt de boerin allerlei koe-weetjes en maakt zij foto’s die na afloop via we-transfer/e-mail naar je worden toegestuurd. Tot slot kun je nagenieten van je boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje op onze Deel.

Duur: 3 uur. Prijs € 35,00 p.p. Minimale deelname 1 persoon, maximale deelname 20 personen. Een workshop Koe knuffelen start vanaf 3 personen, in overleg wordt een datum afgestemd. Je kunt dus ook met één persoon aansluiten bij een bestaand groepje. Het betreft een open workshop waar meerdere mensen zich op kunnen inschrijven. We plannen maximaal 8 personen per workshop in om het persoonlijk en klein te houden. Je kunt in overleg ook met een besloten groep komen als de groepsgrootte vanaf 8 personen is.

Luxe Boerderijworkshop
Doelgroep: volwassenen en jongeren v.a. 13 jaar.
Deze workshop is gelijk aan de workshop Koe knuffelen met tussen de middag een heerlijke Boerenlunch. Daarnaast bevat deze workshop een kunstzinnig karakter. Je kunt een koe naschilderen in de weide of in de stal op het witte doek of op een kartonnen koevorm van papier maché. Ook kan er met kleine stukjes gekleurd papier een ‘decopatch’ koe figuur beplakt worden. Na afloop kun je nagenieten van jouw boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje.

Duur: 5,5 uur. Prijs: € 75,00 p.p. Minimale deelname 2 personen, maximale deelname 20 personen. Een Luxe Boerderij workshop start vanaf 2 personen, in overleg wordt een datum afgestemd. Je kunt dus ook met één persoon aansluiten bij een bestaand groepje. Het betreft een open workshop waar meerdere mensen zich op kunnen inschrijven. We plannen maximaal 8 personen per workshop in om het persoonlijk en klein te houden. Je kunt in overleg ook met een besloten groep komen als de groepsgrootte vanaf 5 personen is.

Kinderfeestje of Kinderworkshop op de Boerderij:
Doelgroep: kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Ontvangst met ranja en chips op De Deel met een interactief Boerderijverhaal. Daarna trekken we de overall en laarzen aan en gaan we naar de boerderijdieren en de kalfjes. Ze mogen geaaid, geknuffeld en gevoerd worden. Er is de keuze om een stoer koe (spring) touw te vlechten, het KoeminoSpel te doen óf een interactieve Boerderijquiz. Ook ga je je eigen boter maken. Na afloop kun je een patatje met frikadel, heerlijke pannenkoek of Hollandse wafel eten (wafels ook door de kids zelf te bakken). Voor een uitgebreid programma overzicht kun je de volgende link bekijken! Flyer kinderfeestje op de boerderij

Duur: 3 uur. Prijs € 14,00 p.p. Minimale deelname 7 kinderen. Minder kinderen is natuurlijk ook mogelijk, het starttarief blijft 7 kinderen.

Arrangementen:
Bij alle workshops is er de mogelijkheid om vooraf of na afloop een heerlijke Boerenlunch, Boerenbrunch, Boerenpicknick of High tea te nuttigen.

Daarnaast zijn er andere leuke boerenactiviteiten te reserveren, zoals een Boerenquiz of oud hollandse spelen. Informeer naar de mogelijkheden.

Koe knuffelen in de weide
Workshop Koe knuffelen 3